Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2010 11:41 - Комбинацията от дяволски нокът, кайенски пипер и фъстъчено масло премахва болките в ставите
Автор: wesip Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2494 Коментари: 0 Гласове:
0



Компания Вижън пусна вече на пазара гела „Енджой НТ” за заболявания на ставите. В неговия състав влизат:
Дяволски нокът- от латинското му име „Harpagophitum” идва второто название на гела – „Харпаго гел”. Това растение живее в Югозападна и Югоизточна Африка. За промишлени цели се отглежда в районите, граничещи с пустинята Калахара и Намибия. Това тревисто, стелещо се растение с единични пурпурни цветове, ражда плодове от червено-кафяв до тъмнокафяв цвят има без аромат, но с много приятен вкус. Използва се преди всичко при болки в ставите, в това число и подагра. Оказва противовъзпалително, успокояващо действие, а също така пикочогонно действие, помага за премахване отока на ставите. Премахва болката на засегнатите става, облекчава тяхната подвижност. Дяволският нокът способства за понижаване нивото на пикочната киселина в кръвта, което има голямо значение при подаграта и за профилактиката й. Според научните изследвания растението е ефективно средство при артрити, артрози и подагра, при остеохондроза на гръбначния стълб. Екстрат от това растение оказва благотворно влияние на костно-ставния апарат-намалява отока, премахва възпалението и болките в ставите, сковаността, увеличава тяхната подвижност. Има противомикробна активност. Влиза в състава и на БАД „Урсул.
Вторият компонент на гел „Енджой НТ ” е кайенският пипер (чили). Родината на кайенския пипер е Тропична Америка. Съвременното си название пиперът получил от пристанищния град Кайен. Цветът му може да бъде от зелен и жълт до тъмночервен, а размерът от 2 до 20 см. По настоящем крупни производители на кайенски пипер са някои области в Западна Африка, Мексико, Бразилия, Колумбия, Калифорния, Гвиана, Виетнам, Индонезия и Индия. В народната медицина кайенският пипер се смята за един от най-силните натурални стимулатори, възбуждащо средство. Той има загряващ ефект, подобрява кръвообращението и циркулацията на лимфата, способства за предотвратяване на различни инфекции. Подобрява обменните процеси в най-малките капиляри и междуклетъчни пространства в зоната на възпаление. Стимулира работата на потните жлези и способства за извеждане през порите на токсините и вредните вещества от организма – най-вече от зоната на възпаление. Има силно антиоксидантно действие.
В състава на гела влиза още фъстъчено масло. То е превъзходен източник на витамини Е, витамини от група В и минералите калий, желязо, мед, фосфор, а също така съдържа незаменими мастни киселини, не изработвани в организма. Идеалното съчетание на дяволския нокът и кайенския пипер в гела оказва отлично въздействие при проблемите в ставите. Гелът ще ви помогне да се подготвите за физическо натоварване и може да се използва за поддържане двигателните функции на организма. Той ще ви помогне да свалите умората в ставите след спортуване, ако го използвате преди началото и след натоварването.
Категорията хора, използващи гела е голяма. На първо място това са хора, които водят активен спортен живот. За тях гела е нужен преди и след тренировки. Втората категория са хората на възраст над 60 г., страдащи от болки в ставите. За тях се препоръчва използването на гела при възникване на болки и за общо облекчаване на състоянието. Третата група хора са тези на възраст от 35-60 години, които нямат болки , но продължават активен живот. При тях риска от заболяване на ставите е много висок. Те трябва да използват гела преди натоварване и при поява на болка.
Така че, гел „Енджой НТ”, за разлика от аптечните препарати за разтриване може да се използва не само при заболяване на ставите, но и за тяхната профилактика.




Тагове:   масло,   пипер,   нокът,   кайенски,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wesip
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 103854
Постинги: 31
Коментари: 8
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930