Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2010 14:55 - Витамин на плодовитостта
Автор: wesip Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 969 Коментари: 0 Гласове:
1



image Витамин E (Токоферол, Витамин на плодовитостта) — (от гръцки токос - потомство и феро - нося) е мастно разтворим витамин, представляващ важен антиоксидант. В природата съществуват осем различни изомера , които се отличават по своята биологична активност и функция за организма. Като антиоксидант той предпазва мембраните на клетките от натрупване на токсични продукти каквато е например млечната киселина. Недостигът му е причина за получаване на анемия. Съдържа се в растителното и животинското масло.
Екстракт от семки и люспи на грозде
Екстрактът от люспи и семки на грозде се извлича от семките и люспите на гроздето.Най-важните действащи фактори на екстракта са проантоцианидините, които представляват олигомерни полифункционални съединения, а също и високоефективен антиоксидант – резвератрол. Тези съединения имат широкоспектърна фармакологична активност, в основата на която лежи изразен антиоксидантен ефект, превъзхождаща тази на аскорбиновата киселина и витамин Е. Комплексите от биологичноактивни вещества на екстракта от семки и люспи на грозде ефективно неутрализират свободните радикали, потискат синтеза на липидните прекиси, инхибират ензими, участващи в образуването на активни форми на кислород (например ксантиноксидаза), а също и лизосомални ензими, способни да повреждат субклетъчните структури, включително и в съединителната тъкан. С гореизброените свойства е свързана важна област от използването на екстракта от семки и люспи на грозде за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, включително инфаркт на миокарда. Екстрактът от семки и люспи на грозде спомага за подобряване на микроциркулацията, ефективен е при лечение на ангиопатия, ретинопатия, а също и при възпалителниенчуци, мляко, яйца, черен дроб, месо, а така също в зародиш на житните растения.

Оптимално съчетание от семки и люспи на грозде, гинко билоба, бета-каротин, витамин Е, витамин С, цинков окис, вкл. цинк, дрожди със селен, вкл. селен може да откриете в продукта АНТИОКС на VISION.
Витаминно-минерален комплекс с растителни компоненти,препоръчва се
Като общоукрепващо средство:
За повишаване на резистентността на организма към неблагоприятни фактори на
околната среда, особено в екологично небприятни условия
За профилактика на преждевременно стареене
За подобряване на мисловната дейност, концентрацията на вниманието
За ускоряването
на възстановителните процеси в мозъка при различни патологични
състояния и др.

Повече за АНТИОКС вижте на www.vivesano.wellnet.me



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wesip
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 103761
Постинги: 31
Коментари: 8
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930