Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2010 11:17 - Елевтерокок или сибирски жен-шен
Автор: wesip Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2201 Коментари: 0 Гласове:
0



       Елевтерокок (Eleutherococus senticocus Maxim.)
image
Принадлежи към групата на адаптогенните растения и в това отношение е близък до жен-шена (другото име на това растение е сибирски жен-шен). За лечебни цели се използват корени и коренища, съдържащи етерично масло, биофлавоноиди, полизахариди, витамини, минерални вещества и други. Действащи вещества са гликозидите – елевтерозидите A, B,C, D, E.

Една от основните прояви на адаптогенното действие на елевтерокок е активацията на процесите на синтез на белтъчини, включително ензими, оптимизиране характера на въглехидратната и липидната обмяна, а с това и на енергетичната обмяна, подобрява неутилизацията на кислород и стимулиране на синтез на АТФ, антиоксидантен ефект. Той възбужда ЦНС, намалява сънливостта, притежава антидепресантни свойства.

Като цяло елевтерокок оказва общоукрепващо, тонизиращо действие, активизира умствената и физическата работоспособност, повишава потентността, нормализира имунитета, повишава неспецифичната резистентност на организма и неговата съпротивляемост към неблагоприятните фактори на околната среда. Приема се при астенични и астенодепресивни състояния, атеросклероза, леки форми на захарен диабет. Използва се при хронична лъчева болест (в съчетание с други средства), при отравяне с отровни растения (като противоотрова), намалява токсичното действие на противотуморните средства (циклофосфан, тиофосфамид, сарколизин), намалява разрастването на туморните клетки и вероятността от метастази в други органи, което позволява повишаването на надеждността на хирургичното лечение на онкопатологията.

Елевтерокок влиза в състава на хранителните добаваки ХРОМВТАЛ  и  ЛАМИН  на компания ВИЖЪН. 

ХРОМВИТАЛ  съдържа още спирулина, гуарана, кола, витамин С, дрожди с хром вкл. хром, една оптимална комбинация и прекрасно средство в борбата с пролетната умора. Дава енергия и  сила на организма да преодолее лесно климатичните промени по естествен и природосъобразен начин.

Повече за продуктите на ВИЖЪН вижте на сайта    
www.vivesano.wellnet.me


Тагове:   добавка,   умора,   тумор,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wesip
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 103688
Постинги: 31
Коментари: 8
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031