Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2010 10:40 - ПРОБЛЕМИ ПРИ ДЕФИЦИТ ОТ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ
Автор: wesip Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 890 Коментари: 0 Гласове:
0



Изкуственото наторяване на нашите земи се извършва с 4 минерала, вследствие на което, с течение на годините почвата обеднява, а оттам плодовете и зеленчуците са с недостиг на редица важни микроелементи. Термичната обработка на храната допълнително разгражда и унищожава витаминния и минерален състав, което води до нерационално и непълно хранене на организма. Недостигът на минерали и витамини при храненето се отразява върху нормалното функциониране на органите и причинява функционални изменения, известни като болести
 Недостигът на цинк, селен, сяра, мед, желязо, калций, магнезий, фосфор, силиций и вит. – С, Е, Н, В1, В8, както и прекомерната употреба на сол, мазнини и стимуланти води до побеляване на косата и оплешивяване.
 Недостигът на вит. – А, В2, В6, цинк и селен, както и употребата на захар и никотин увреждат зрението .
 Недостигът на флуор, калций, мед, цинк, йод и селен и вит. – А, С и D съчетано с прекомерната употреба на захар, никотин и млечни произведения, предизвикват кариес и гуша.
 Недостигът на незаменимите аминокиселини, минералите – манган, мед и селен и вит.-Е, А, В и D, съчетани с приема на големи количества мазнини, предизвикват остеохондроза, рак на млечните жлези и сърдечно-съдови заболявания .
 Недостигът на вит. – В3, В8, А, Е, С и микроелементите-калий, цинк, селен и сяра, съчетани с животински мазнини и никотин, предизвикват сърдечно-съдови болести и увреждания на белите дробове.
 Недостигът на вит. – В1, В3, В9, Е и елементите – желязо, фосфор и манган съчетани с храни от животински произход, алкохол, никотин и наркотични вещества, предизвикват болести на черния дроб, рак на червата и кожни проблеми.
 Недостигът на вит. – С, F на натрий и калций, съчетани с алкохол, никотин и наркотици, предизвикват камъни в бъбреците.
 Недостигът на вит. – В6, елементите – хром, цинк, манган, ванадий, калий и фосфор, съчетани със солена, люта и пържена храна, предизвикват жлъчни камъни.
 Недостигът на вит. – В3, В5, С, Е, цинк и молибден, съчетани с алкохол, захар мазнини и белтъчини, причиняват диабет.
 Недостигът на вит. – В1, В5, D, калий, желязо, силиций и хранителни влакнени съчетани с много белтъчини, мазнини, захар и алкохол, причиняват рак на дебелото черво и простатит.
 Недостигът на вит. – Н и елементите – калий, натрий, манган и селен, предизвиква слабост и болки в мускулите.
 Недостигът на вит. – А, Е, С, В5, В6, мед, селен, фосфор и калций, съчетани с много мазнини, захар, белтъчини и алкохол, предизвикват болки в ставите.
 Недостигът на вит. – D, С, В9, В12, калций, флуор, цинк и мед, причиняват остеопороза, а на вит. – В1, В3, В6, С, Е, мед, селен и сяра, предизвикват артрит.
 Недостигът на вит. – Е,В1, В3, В6, В9, В12, желязо, манган мед и фолиева киселина, съчетано с обилно хранене с животински мазнини, белтъчини, захар и алкохол, водят до анемия                                          
За да разберете  къде можете да намерите всичко, необходимо за отличното функциониране на вашия организъм посетете   www.vivesano.wellnet.me


Тагове:   минерали,   дефицит,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wesip
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 103859
Постинги: 31
Коментари: 8
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930